Omgeving

Zomer in Oostenrijk

Oostenrijk is per definitie een vakantieland in veelvoud. Er zijn weinig landen die het hele jaar zo populair zijn, onder ander vanwege het klimaat.En zeggen we Karinthië, dan denken we natuurlijk gelijk aan de mooie meren en hun vele stranden, maar b.v ook de Pyramidenkogel, Minimundus,

Reisseck, Malta Hochalmstraße, Adelaarschow, de oude binnenstad van Klagenfurt en St. Veit met de vele mooie gebouwen. De provincie Karinthie wordt dan ook wel gezien  als een stukje Italie in Oostenrijk. Het leven is er ‘Dolce’. Gemiddeld liggen de temperaturen tussen de 20 en 25 graden.

Winter in Oostenrijk

Wanneer u op wintersport wilt is Karinthië een prachtig skigebied met diverse mooie afdalingen. De dorpen en steden zijn in gezellige wintersfeer en natuurlijk zijn er diverse braderieen en wintermarkten. Mocht u een dag niet willen of kunnen skieen is het Thermalbad in Badkleinkircheim ook een leuk uitstapje. Natuurlijk kunt u ook een dag gezellig naar Klagenfurt of Villach.
In de winter liggen de skigebieden de SimonHöhe 15 minuten, Gerlitzen 25 minuten en de TurracherHöhe 40 minuten vanaf Haus Berkhout. Voor vragen en informatie staan wij graag voor u klaar.